In het kader van het 25-jarig bestaan van Noorderbreedte hebben vijftien bedrijven en overheden beeldend kunstenaars uitgezocht die in opdracht een kunstwerk hebben gemaakt. De kunstwerken en hun makers worden in vier afleveringen van Noorderbreedte besproken.

Zonder titel, John Stoel (Stadskanaal, 1940, opleiding School voor de Fotografie Den Haag, woont en werkt in Haren). Dit werk is aangekocht door het Waterschap Noorderzijlvest.

Fotograaf John Stoel maakt naast toegepast werk voor opdrachtgevers (o.a. Noorderbreedte) ook vrij werk. Dit vrije werk noemt hij ‘observaties onderweg’ en heeft bijna altijd te maken met overgangen tussen landschap en structuur.
Dit werk is een onderdeel van een drieluik over land en water. De kunstenaar is hierbij uitgegaan van landschappelijke elementen die met het waterschap te maken hebben, zoals stromend water, sloten en de structuur van aarde. De opnames zijn gemaakt in het Herinrichtingsgebied van de Veenkoloniën langs de Kielsterachterweg, het waddengebied en het Hogeland.
John Stoel exposeert zeer reg…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden