Bijna driehonderd kinderen van vijf basisscholen in Oost- en West-Stellingwerf boften, want samen met vier noordelijke kunstenaars mochten zij het ritme ontdekken in het landschap om zich heen. Ze trokken eropuit met beeldhouwster Trude van Assem, schilder Martin de Jong, schrijver Lambert Fortuin en theatermaker Jeroen de Bruïne en keken om zich heen, luisterden en onderzochten het landschap.

Niet alleen muziek en taal hebben ritme, ook in de dingen om ons heen zit volop ritme. In de straat, de stad en daarbuiten. In geluiden, beweging en vormen. Bijna driehonderd kinderen van vijf basisscholen in Oost- en West-Stellingwerf boften, want samen met vier noordelijke kunstenaars mochten zij het ritme ontdekken in het landschap om zich heen. Ze trokken eropuit met beeldhouwster Trude van Assem, schilder Martin de Jong, schrijver Lambert Fortuin en theatermaker Jeroen de Bruïne en keken om zich heen, luisterden en onderzochten het landschap. In de weken daarop gingen ze aan de slag. Hun ervaringen verwerkten ze in blanco boeken, hun eigen dummy. Met tekeningen, teksten of wat ze maar wilden. Samen met de kunstenaar werkten ze aan kunstwerken, die aan het einde van de projectweken …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden