‘De dynamiek van deze plek wordt verleend door het water van de Ruiten Aa, die hier langs stroomt. Net zoals de dag de nacht nodig heeft, en het licht het donker, heeft land water nodig en omgekeerd’, aldus Nette. ‘Wij staan hier op de heuvel en dat is een punt dat de mensen fysiek en mentaal verheft. Optisch gezien kijken we naar hetzelfde, maar we zien allebei iets anders door onze verschillende geestelijke bagage. Je kijkt uit over het landschap en door het kader focus je op een detail dat je zelf kunt kiezen.’

Nette heeft een aantal schrijvers, dichters en zangers uitgenodigd om bij het beeld een tekst te maken. Die teksten worden in hard steen gebeiteld. De stenen vormen de trap en tonen achtereenvolgens de verzen van Kees Stip, Harry Muskee, Adriaan MorriĆ«n, Jean Pierre Rawie, R…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts 43,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden