In 1994 organiseerde de Stichting Tussen Juffer en Borg de kunstmanifestatie Beek in beeld. Een van de deelnemers was de Haagse beeldend kunstenaar Adriaan Nette (1950) die zich met het Theater van de Natuur laten inspireren door de dynamiek van de omgeving. Hij plaatste in Sellingen een statief met een draaibaar toneelkader op een heuvel die uitzicht biedt op de 'gehermeanderde' Ruiten Aa.

‘De dynamiek van deze plek wordt verleend door het water van de Ruiten Aa, die hier langs stroomt. Net zoals de dag de nacht nodig heeft, en het licht het donker, heeft land water nodig en omgekeerd’, aldus Nette. ‘Wij staan hier op de heuvel en dat is een punt dat de mensen fysiek en mentaal verheft. Optisch gezien kijken we naar hetzelfde, maar we zien allebei iets anders door onze verschillende geestelijke bagage. Je kijkt uit over het landschap en door het kader focus je op een detail dat je zelf kunt kiezen.’

Nette heeft een aantal schrijvers, dichters en zangers uitgenodigd om bij het beeld een tekst te maken. Die teksten worden in hard steen gebeiteld. De stenen vormen de trap en tonen achtereenvolgens de verzen van Kees Stip, Harry Muskee, Adriaan Morriën, Jean Pierre Rawie, R…

Trefwoorden