Het laatste wat hij wil is 'tsjongejonge-foto's' maken, zei fotograaf Han Singels ooit in een interview in NRC Handelsblad. Zijn foto's gaan over wat er is, 'niet over wat je daar als fotograaf voor moois van kunt maken'.

Midden jaren tachtig nam hij afscheid van De Groene. Sindsdien werkt hij voor deze en gene opdrachtgever en, bij voorkeur, aan zijn eigen projecten – zoals het eind vorig jaar verschenen boek over de verandering van het voormalig oostelijk havengebied van Amsterdam.
In de zomer en het najaar van 2002 verbleef hij langdurig in Friesland, waar hij in opdracht van de Leeuwarder Courant en het Fries Museum foto’s maakte rond het thema Jong Friesland.
De opdracht (éénmalig, maar er wordt gedacht over een vervolg) werd verleend ter gelegenheid van het 250-jarig jubileum van de krant. Het is een mooi symbolische geste: in plaats van achterom te kijken, werd de fotograaf gevraagd een beeld te schetsen van de vitaliteit (en dus het toekomstgehalte) van de provincie.
Singels, die al ruim twintig …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden