In het kader van het 25-jarig bestaan van Noorderbreedte hebben vijftien bedrijven en overheden beeldend kunstenaars verzocht een kunstwerk te maken. De kunstwerken en hun makers worden in Noorderbreedte besproken.

Dit schilderij is er een uit een serie van ruim twintig schilderijen die allen Mind of Tibet tot onderwerp hebben. De werken uit deze serie verschillen onderling sterk in verbeeldingskracht en weergave. De serie is nog niet voltooid. Vuur en water vormen belangrijke elementen in deze schilderijen.
De wind is een belangrijk gegeven in Tibet. Men gebruikt daar de zogenoemde ‘windhorse’, een stokje waarop een vlag is bevestigd met daarop een Tibetaans gebed. Doordat het daar altijd waait, wordt het gebed op die manier verspreid over heel Tibet. Dit wapperen met het vlaggetje heeft volgens Frank van Hemert ook sterk te maken met vuur.
Het schilderij doet ook denken aan de veenbranden die er in vroegere tijden in Noord-Nederland waren.
Frank van Hemert exposeert regelmatig in binnen- en buit…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden