In het kader van het 25-jarig bestaan van Noorderbreedte trokken vijf studenten van Academie Minerva in Groningen het landschap in, onder leiding van Frits Hesseling van de Academie en Jan Kees Schelvis (grafisch vormgever).

Gerry Eulink, Power to Survive
Gerry Eulink was de enige niet-student in het gezelschap, want zij studeerde kort daarvoor af. Voor haar installatie koos zij het bastion van de voormalige borg Ewsum in Middelstum. Een uitgelezen plek in haar ogen voor haar thema The Power to survive. De donjon in Ewsum staat immers voor veiligheid, verdediging, overleven. Wel 32 zakken met ieder 30 kilo steenkool versleepte de kunstenares naar de donjon. Ze deponeerde ze op de vloer met een doorsnee van acht meter, de ondergrond voor stevig in het gelid staande fluorescerende roze trompetbloemen. Niet zomaar roze, maar bedekt met babyzalf en roze pigment. ‘Steenkool staat voor vuur en zuivering, de aluminium bloemen voor het trompetgeschal tijdens de dodenherdenking; de kleur is vrolijk en positief. Het …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden