Dit jaar is de aanleg begonnen van het 800 hectare grote merengebied van de Blauwe Stad, met veel eilanden en natuur.

Groepsleerkracht Wim Duteweerd en zijn vrouw Gineke woonden aan de Niesoordlaan in Oostwold. Hun eerste kennismaking met de aanleg van de Blauwe Stad dateert van zo’n tien jaar geleden. Een krantenartikel gaf de begrenzing aan van de Blauwe Stad waarbij een waterpartij precies over hun huis en dat van de buren was gepland. Duteweerd heeft toen Wim Haasken (die samen met Jan Timmer de bedenker van de Blauwe Stad is) gebeld en hem verteld dat hij niet zo blij was met dat voornemen. Daarna werd het stil rond de Blauwe Stad, later werden de plannen steeds gewijzigd. Ongeveer vijf jaar geleden werden de plannen echter serieus en kreeg de familie Duteweerd te horen dat hun huis gespaard zou blijven. Vervolgens lazen Wim en Gineke Duteweerd een artikel waarbij toch weer waterverbindingen gemaa…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.