Speciaal voor haar lezers geeft Noorderbreedte een nieuwe zeefdruk uit van de Friese kunstenaar Jan Frearks van der Bij. Bij aankoop van een dergelijke zeefdruk maakt u kans op het originele schilderij ter waarde van € 2200.

Het schilderij, dat hier is afgebeeld, laat in felle primaire kleuren een met bomen omgeven boerderij zien in een typisch Fries kleiweidegebied. Op de voorgrond slingert een riviertje tussen de landerijen en een zware wolkenlucht completeert het doek.
Bij aanschaf van de zeefdruk krijgt u tevens het boek Van der Bij, dat in 2002 is uitgegeven ter gelegenheid van zijn tachtigste verjaardag. Het Fries Museum in Leeuwarden en Galerie de Vis in Harlingen verzorgden toen een overzichttentoonstelling van het werk van Van der Bij. Teksten van Saskia Bak en Frédérique van der Palm beschrijven de in Drachten geboren schilder als een authentieke landschapsschilder. Maar niet alleen schildert hij Friese landschappen, met paarden, boerderijen en terpen, ook maakt hij doeken van vissersboten, zeilbo…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden