De scheepsbouw als bedrijfstak is ook uit Nederland verdwenen, idem de textielindustrie, dus wat zeuren we nou over de teloorgang van de landbouw?

De scheepsbouw als bedrijfstak is ook uit Nederland verdwenen, idem de textielindustrie, dus wat zeuren we nou over de teloorgang van de landbouw?
Nou, hierom. Wat gebeurt er dan met het Nederlandse landschap, dat nog altijd voor meer dan zeventig procent boerenland is, prachtig en uniek in de wereld om zijn enorme variëteit op een zo klein oppervlak. Ik weet ook niks mooiers dan een polder met slootjes en koeien in de wei of een akker die in de loop van een seizoen wel tien keer van kleur verschiet.

De scheepsbouw als bedrijfstak bestaat dan wel niet meer, maar er worden op genoeg plaatsen in Nederland nog mooie boten gebouwd langs het water. Zo zullen er ook boeren blijven met lol in hun vak en die vinden altijd wel een mogelijkheid tot boeren.
God bewaar ze dan voor hun eigen belang…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden