De Vereniging Kleine Dorpen Groningen heeft samen met de Groninger Archieven een cursus ontwikkeld om de totstandkoming van een dorpsarchief te bevorderen. De Vereniging Kleine Dorpen Groningen (VKDG) is een belangenorganisatie met 151 aangesloten dorpen. Een belangrijke taak is het verschaffen van relevante informatie aan de leden. Omgekeerd wil de VKDG graag op de hoogte blijven van de activiteiten en perikelen in de dorpen en daarom vallen bij ons alle dorpskoeriers en keuvelaars in de bus. Bij het lezen van die dorpskrantjes valt op dat zoveel dorpen aandacht besteden aan de eigen historie, door middel van verhalen van vroeger, vergelijkende foto’s (toen en nu) en vragen als ‘wie herkent iemand op deze groepsfoto?’ Het zette mij aan het denken: wat gebeurt er met de informatie die o…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts 43,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.