Ik ben een groot voorstander van een werkgroep ter vermindering van de paardekastanje. De Aesculus hippocastanum is niet geschikt voor Nederlandse tuinen.

Ik ben een groot voorstander van een werkgroep ter vermindering van de paardekastanje. De Aesculus hippocastanum is niet geschikt voor Nederlandse tuinen. Hij wordt veel te groot, waardoor buren gaan klagen over te veel schaduw en het opwortelen van tuintegels. De wit-roze kaarsen zijn prachtig, maar nadat de bloemetjes zijn afgevallen blijven er lelijke staken over alsof de boom versierd is met kale kerstboompjes. Kastanjehoning is bovendien giftig, wat ook al niet bijdraagt aan een betere maatschappij. Of je moet voorstander zijn van de werkgroep ter vermindering van het aantal Nederlandse inwoners. Op elke drie gezinnen één potje kastanjehoning.
Nog erger is het blad van de kastanje. Het lijkt wel of de hoeveelheid blad onevenredig toeneemt met de grootte van de boom. Na één nachtvor…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden