Hortensia’s vind ik vrij oninteressante planten. Ze zien er uit of ze van zijde gemaakt zijn en gedroogd worden het verbleekte stofnesten. Aan stekken begin ik al helemaal niet, dat wordt toch een fiasco. Deze beweringen maken mij uiterst verdacht in de speurtocht naar de hortensiarovers, aangezien nog niemand weet waarom ze gestolen worden.

Hortensia’s vind ik vrij oninteressante planten. Ze zien er uit of ze van zijde gemaakt zijn en gedroogd worden het verbleekte stofnesten. Aan stekken begin ik al helemaal niet, dat wordt toch een fiasco. Deze beweringen maken mij uiterst verdacht in de speurtocht naar de hortensiarovers, aangezien nog niemand weet waarom ze gestolen worden. Hele woonwijken worden leeggeroofd, planten blijven akelig kaal achter. Niemand heeft iets gehoord of gezien. Vorige week was Zuid-Drenthe aan de beurt en rond de jaarwisseling trokken de struikrovers langs de Friese westkust. Onlangs sprak ik iemand uit een gehucht aan het Wad, waar niet alleen alle planten uit voor- en achtertuin waren gesnoeid, maar zelfs een zielig staakje in een bloempotje achter de vuilnisbak was geknipt. Ook de rest van het d…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden