Elke dag houdt minstens één boer in Nederland op met zijn bedrijf, wat volgens LTO goede mogelijkheden biedt tot schaalvergroting en intensivering van de landbouw. Maar is het een succes, dat beleid van schaalvergroting en intensivering?

Op een zondag kwam het er dan eindelijk van: opa en zijn vrienden gingen naar de dierentuin. Ze hadden er al het een en ander over gehoord, over al die vreemde beesten, en nu reisden ze van hun dorp naar Emmen en keken hun ogen uit in het dierenpark aldaar. Prachtig vonden opa en zijn vrienden de dieren die ze daar zagen en waar ze tot dan toe enkel maar een idee van hadden gehad. Dit waren dus apen, en dat slangen, en dat daar, dat moesten zebra’s zijn. En toen kwamen ze bij beesten met lange nekken die hen zo vreemd voorkwamen dat ze er zelfs geen idee van hadden, en opa en zijn vrienden waren het er met elkaar over eens: zulke dieren bestaan niet.
Het is een gelijkenis die Willem Foorthuis, directeur van het Keuning Instituut in Groningen en lector Plattelandsvernieuwing aan de hoges…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.