In juni van dit jaar werd tijdens een avondvullend programma het Noorderbreedte-themanummer De nieuwe landbouw gepresenteerd in het Strokasteel in Veenhuizen. Onderdeel van het programma was een paneldiscussie aan de hand van twee stellingen. Eén daarvan luidde: ‘Het lonkend toekomstperspectief voor het Noorden is het te ontwikkelen als woon- en recreatiegebied, en afscheid te nemen van de landbouw en het huidige landschap’.

In juni van dit jaar werd tijdens een avondvullend programma het Noorderbreedte-themanummer De nieuwe landbouw gepresenteerd in het Strokasteel in Veenhuizen. Onderdeel van het programma was een paneldiscussie aan de hand van twee stellingen. Eén daarvan luidde: ‘Het lonkend toekomstperspectief voor het Noorden is het te ontwikkelen als woon- en recreatiegebied, en afscheid te nemen van de landbouw en het huidige landschap’. Met deze te stellige uitspraak bleek niemand in het publiek het eens te zijn en een echte discussie bleef dan ook uit. Wel kwam naar voren dat de stelling beter had kunnen zijn: ‘De Nederlandse landbouw moet niet langer voor de export (willen) produceren’. Daarover had het publiek het panel met landbouwexperts wel eens willen horen. Want waarom moet een van de dicht…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden