Een combinatie van een theatercomplex van de gemeente en een ‘elk-weer-voorziening’ van Dierenpark Emmen op de Noordbargeres in Emmen. Dat is wat het college van burgemeester en wethouders en de directie van het dierenpark voor ogen staat.

Een combinatie van een theatercomplex van de gemeente en een ‘elk-weer-voorziening’ van Dierenpark Emmen op de Noordbargeres in Emmen. Dat is wat het college van burgemeester en wethouders en de directie van het dierenpark voor ogen staat. De intentieverklaring is inmiddels getekend en in 2009 moet het er staan. Het lijkt een wild idee maar volgens burgemeester Cees Bijl en commercieel directeur Cathalijne Elings van het dierenpark is sprake van een haalbaar concept dat uniek is in de wereld. Cultuur en natuur samen in een spraakmakend en attractief geheel dat Emmen in één klap op de kaart van Europese publiekstrekkers zal zetten, zo verwachten zij.
‘Ik ben nu bijna zes jaar burgemeester van Emmen en heb achtentwintig jaar bestuurservaring’, zegt Bijl, ‘en maar af en toe komt er een ide…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden