Bespreking van het boek Omstreken van fotograaf Harry Cock.

Ik zou kunnen opschrijven dat de foto’s van Harry Cock op bijzondere wijze het landschap van noordelijk Nederland vastleggen. En dan niet zo maar een mooi lijntje bomen op een dijk, maar vaak veel specifieker. Cock staat dan bij voorbeeld in een grote schuur en fotografeert naar buiten. De deuren zijn 2,5 keer zo hoog als de lengte van de twee mannen die in de opening staan. De rechter man vertelt en wijst met zijn hand, de vinger precies op de hoogte van de horizon. De deuropening is vierkant, net als de foto’s die Cocks Rolleiflex-camera maakt. Een kader in het kader. Een knipoog van de fotograaf naar de kijker.
Ik zou ook kunnen opschrijven dat Harry Cock een bijzondere fotograaf is die ondanks zijn talenten met beide benen op de grond is blijven staan. Zoals het een goede Nederlande…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.