Onlangs kreeg ik een vogelvoerpakket cadeau. Het bestond uit vetbollen, pinda’s, zakken vogelzaad en pindacakes.

Onlangs kreeg ik een vogelvoerpakket cadeau. Het bestond uit vetbollen, pinda’s, zakken vogelzaad en pindacakes. In de begeleidende folder stond welk van het zorgvuldig samengestelde voer bij welke vogelsoort hoorde. In de tuin hing ik de diverse voedersilo’s, bollen, pindaplakken en snoeren op. In de keuken wachtte ik met een kop koffie op de invasie die zou komen.
In Amerika is het voeren van vogels een uit de hand gelopen hype. Heel slim hebben talloze winkels zich gespecialiseerd in vogelfeeders. Wanneer je zo’n winkel binnengaat klinkt er een krassend vogelgeluidje; vogels kunnen namelijk niet zingen in dat deel van de wereld. Wel zien ze er prachtig uit, wat ze uitermate geschikt maakt voor in de tuin.
Ingenieuze bouwwerken van plastic buizen, wolkenkrabberachtige graansilo’s en p…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden