Zoutkamp. Een wandeling door de geschiedenis.

Wim Mollema
Profiel, Bedum, 494 blz. € 44,50

In Zoutkamp. Een wandeling door de geschiedenis zie je honderden foto’s van het dagelijks leven in het vissersdorp Zoutkamp aan je voorbijtrekken. Het grote en dikke boek bevat een kort inleidend verhaal over de geschiedenis van het dorp, en her en der enkele terugblikken, gedichten en krantenknipsels over het verleden. Maar het moet het vooral hebben van de indrukwekkende hoeveelheid foto’s en de weergave van oude rekeningen, reclameadvertenties, overlijdensberichten en stukjes over winkelovernames.
Een paar avonden lang had ik het boek op schoot en bekeek ik de foto’s. Ik dacht aanvankelijk: wat jammer dat er geen goeie en overzichtelijke verhalen in staan over het dorp en de bewoners, want nu…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden