Een mooier Nederland is goed voor het milieu en de economie. Dat bleek onlangs uit een onderzoek van het ministerie van LNV.

Een mooier Nederland is goed voor het milieu en de economie. Dat bleek onlangs uit een onderzoek van het ministerie van LNV, dat onder meer het Deltaplan Nederland weer mooi van de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap heeft laten doorrekenen. Inmiddels hebben 35 organisaties hun steun gegeven aan het plan, waaronder Natuurmonumenten, de verenigde projectontwikkelaars Neprom, de land- en tuinbouworganisaties en bijvoorbeeld ook de ANWB. Uitvoering van het deltaplan voor het landschap betekent het terugbrengen van 200.000 kilometer aan heggen, houtwallen, elzensingels, bloemrijke bermen en slootkanten en het aanleggen van 50.000 kilometer aan nieuwe toeristische routes. Mensen moeten kunnen wandelen, fietsen of kanoën in een veel aantrekkelijker gemaakt land. Een mooier landschap trekt …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.