Van majesteitsschennis in Zuurdijk tot stront aan het script in Onderdendam.

Leneke de Roo (45) drijftne met haar man Jan Peter café Billeke de Beer in Zuurdijk, een klein lintdorp onder Leens. Ze vertelt over het dorp, haar werk en toneelclub Demos.
‘Honderdvijftig mensen wonen hier; mijn dochter brengt de krant rond bij zestig huisdeuren. Zuurdijk is een één-cafédorp. Praktisch alles voor het dorp wordt vanuit onze kroeg georganiseerd. We zijn een café met de functie van een dorpshuis. De activiteitencommissie van Dorpsbelangen vergadert hier, de toneelvereniging repeteert hier iedere dinsdagavond.
Ik heb ook nog een baan van 32 uur op het Hoornse Heem, een instelling van de Heijmansstichting in Groningen. Daar ben ik eerstverantwoordelijke voor een meerzorgproject voor demente bejaarden.
Al twintig jaar wonen we hier, sinds drie jaar boven dit café. Onze tone…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden