Enigszins pips, maar met een laatste zweem van zelfvertrouwen staat wethouder Jan van gemeente Oord in het schone Drentse land de toegestroomde regionale en lokale pers te woord. Worden zijn voorgenomen plannen voor de nieuwe bedrijvenstrip met deze protestborden een hak gezet? Wie in hemelsnaam heeft deze actie bedacht en waarom? Milieuactivisten, hij dacht dat ze uitgestorven waren! ‘Verdient Oord het soms niet om ook op te stoten in de vaart der volkeren?’ sneert hij naar de persmuskieten. Zijn privé-gedachten over de rechtvaardiging van zijn eigen politiek-bestuurlijke weg laat hij maar wijselijk achter de kaken. Fier probeert hij zich door de vragen heen te slaan, sust de actievoerders, legt het premature stadium van de plannen uit en maant ten slotte de verslaggevers haast te make…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Maar om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd en geld. Wij hebben onze lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts 43,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je 5 keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden