De eerste september was de dag van het platteland. Er waren Oudhollandse spelletjes, oude ambachten en activiteiten als koeienmelken en schapenscheren en er werd ambachtelijk brood gebakken.

De eerste september was de dag van het platteland. Deze dag werd feestelijk geopend door Marlies en Martijn uit de serie Boer zoekt Vrouw. Er waren Oudhollandse spelletjes, oude ambachten en activiteiten als koeienmelken en schapenscheren en er werd ambachtelijk brood gebakken. Kinderen mochten geitjes aaien en kippen voeren.

Het is begrijpelijk dat er voor een romantische afspiegeling van het platteland werd gekozen en niet voor wat er zich werkelijk buiten afspeelt. Je neemt je kinderen niet mee naar een demonstratie biggen castreren, kuikens seksen en haantjes vergassen, koeienhorens zagen, oormerken schieten of insecticide sproeien. Dat geen boer meer met de hand melkt of zelf brood bakt, altijd vroeg op moet staan en nooit op vakantie kan, weten we wel maar we doen net alsof het n…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden