Dat de wereld niet bij Kantens ophoudt, bewijst de plaquette van ‘European Dairy Farmers’ aan de zijgevel. Een vanzelfsprekendheid voor de twee eigenaars, Annette van Velde-Oudijk (43) en Ad van Velde (51).

Alles rond het bedrijf aan de Oosterweg, net buiten de dorpskom van Kantens (Gr.) ademt zakelijkheid en efficiëntie: het grote betegelde voorplein, het bord met ‘Bedrijfskleding verplicht’, de open ligboxstal waar koeien die het hele jaar op stal blijven, luid en duidelijk te horen zijn. Dat de wereld niet bij Kantens ophoudt, bewijst de plaquette van ‘European Dairy Farmers’ aan de zijgevel. Een vanzelfsprekendheid voor de twee eigenaars, Annette van Velde-Oudijk (43) en Ad van Velde (51). Van Velde is sinds april voorzitter van de nieuwe coöperatie ‘Noorderlandmelk’, waarbij 150 melkveehouders zijn aangesloten. Kees Willemen sprak met hem over zijn bedrijf, de zuivelwereld en de keuze voor een zelfstandig noordelijk samenwerkingsverband.

Ad van Velde: ‘Toen ik achttien was, had ik he…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden