In Drenthe is met LEADERgelden een uniek initiatief genomen om kunst en recreatie te integreren. Het gaat om de realisering van een zestal permanente kunstzinnige bouwsels, zgn. Art Houses, bedoeld voor verblijfsrecreatie.

In de fraaie erfgoedlogiesboerderij ‘Rikkerda’ in Lutjegast vertellen Frits Schuitemaker en Wouter Dijk enthousiast over de Art Houses. Schuitemaker is door het bestuur van de Stichting Art Houses aangesteld als projectcoördinator en Wouter Dijk heeft als deelnemend kunstenaar één van de kunstzinnige recreatiewoningen ontworpen. Samen met Wilma Colewij en Greet Oosterhuis is hij initiatiefnemer van dit opmerkelijke project. Het bestuur van de Stichting, bestaande uit Wouter Dijk, landschapsvormgever Joop van de Pol, architect Christa Kuiper en ondernemer Elly Koerts heeft als doelstelling om op innovatieve en experimentele basis iets totaal nieuws in het landschap tot stand brengen waarbij de integratie van hedendaagse kunst en recreatie centraal moet staan. Kleinschaligheid moet het ge…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.