In the province of Drenthe, LEADER funds have been used for a unique initiative of integrating art and recreation. It concerns the realisation of six permanent artistic constructions, so-called Art Houses, designed for tourist recreation.

In the beautiful heritage lodgings farm ‘Rikkerda’ in Lutjegast, Frits Schuitemaker and Wouter Dijk passionately talk about the Art Houses. The Art Houses Foundation has appointed Schuitemaker project coordinator, while Wouter Dijk, as a participating artists, has designed one of the artistic holiday homes. Together with Wilma Colewij and Greet Oosterhuis, he is the initiator of this remarkable project. The board of the Foundation, consisting of Wouter Dijk, landscape designer Joop van de Pol, architect Christa Kuiper and entrepreneur Elly Koerts, aims to establish something entirely new in the landscape on an innovative and experimental basis and around the central theme of integrating modern art and recreation. The small-scale design must give a unique character to the project. Visito…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden