De gemeente De Wolden is een plattelandsgemeente in Zuidwest-Drenthe tussen Meppel en Hoogeveen en heeft een oppervlakte van 22.700 hectare en telt 17 kernen met samen zo’n 24.000 inwoners. De voornaamste economische dragers zijn landbouw, recreatie en toerisme, met daarnaast kleinschalige industrie, nijverheid en detailhandel. Toerisme en recreatie is een speerpunt van gemeente De Wolden. Het levert arbeidsplaatsen en inkomsten op en zorgt voor leven in de zeventien dorpen en bijbehorende buurtschappen. Natuurlijk, grote bedrijven aantrekken is ook een mogelijkheid, maar daar ziet de gemeente geen been in. ‘Toerisme en recreatie is een heel sterke sector,’ zegt Willem Visser, coördinator Ruimtelijke Ordening bij de gemeente. ‘Zo’n 150 bedrijven houden zich hier al mee bezig.’ Wanneer d…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts 43,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.