Stichting Terra Mater (moeder aarde) is een initiatief van vijf bevlogen Groningers die, zoals ze het van zichzelf zeggen, ‘gedreven door de liefde voor de regio’ een ontwikkelingsconcept voor Noordoost-Nederland hebben bedacht.

Als we falen zijn we teleurgesteld, maar we zijn veroordeeld als we het niet proberen.’ Onder dit motto is in het voorjaar van 2007 Stichting Terra Mater (moeder aarde) opgericht. Een initiatief van vijf bevlogen Groningers die, zoals ze het van zichzelf zeggen, ‘gedreven door de liefde voor de regio’ een ontwikkelingsconcept voor Noordoost-Nederland hebben bedacht.
Op 28 september overhandigde de stichting haar plannen aan twee Groningse gedeputeerden en de burgemeester van Stadskanaal in het clubgebouw van Vliegclub Westerwolde. ‘We willen in het oosten van Groningen, op de rand van Westerwolde en de Veenkoloniën, iets moois en groots tot stand brengen’, zo valt te lezen in de startnota.
De initiatiefnemers zien zichzelf niet als producenten en uitvoerders van een regioreddend masterp…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden