Een Erick de Lyon-tentoonstelling organiseren, is vragen om problemen. Als beeldend kunstenaar maakt De Lyon namelijk vaak grootschalige objecten voor de openbare ruimte. Hoe krijg je die onderdak?

Een Erick de Lyon-tentoonstelling organiseren, is vragen om problemen. Als beeldend kunstenaar maakt De Lyon namelijk vaak grootschalige objecten voor de openbare ruimte. Hoe krijg je die onderdak? En ga je juist niet tegen de aard van zijn werk in door het tentoon te stellen in een relatief beperkte binnenruimte?
Het CBK Groningen bedacht twee oplossingen. De eerste ligt het meest voor de hand: met foto’s, tekeningen, een maquette en een film De Lyon’s oeuvre nader toelichten. Ten tweede maakte de kunstenaar op verzoek nieuw werk dat geschikt is om binnen te exposeren. Het gaat om een serie aan waslijnen opgehangen tekeningen en collages, en een houten minidoolhof waarvan de paden samenvallen met acht windrichtingen.
Aanleiding voor de tentoonstelling is ‘N.NO.O.ZO.Z.ZW.W.NW.N’. Dit bu…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden