‘Niet te geloven.’ ‘De milieumaffia heeft het opnieuw voor elkaar gekregen.’ ‘Roken mag je er vast ook niet.’

‘Niet te geloven.’ ‘De milieumaffia heeft het opnieuw voor elkaar gekregen.’ ‘We stinken er weer in.’
‘Die muizen en planten zijn daar gewoon uitgezet.’ ‘Het gebied is bepaald geen reservaat waar de natuur zich honderden jaren heeft kunnen ontwikkelen.’ ‘Roken mag je er vast ook niet.’
Wat deze en andere vox populi op de website van het Dagblad van het Noorden duidelijk maken, is dat de vorig jaar gereedgekomen ecostrook in een uithoek van het Eemshavengebied vooralsnog op weinig burgerlijk begrip kan rekenen.
Het is me ook wat, deze enkele maanden geleden nog door milieuminister Cramer bezochte reep moerassig land van niet meer dan 1.000 bij 25 meter (2,5 hectare), speciaal aangelegd voor de in ons land uiterst zeldzame en strikt beschermde groenknolorchis en de al even uitzonderlijk…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden