Henk Linnewiel (Arnhem, 1930) kreeg op zijn achtste verjaardag een fototoestel cadeau van een oom. Later, als veearts, had hij behalve zijn doktersattributen ook vaak een camera bij zich. Na zijn pensionering in 1986 volgde hij lange tijd cursussen bij fotograaf Ton Broekhuis in de Usva te Groningen. Hij publiceerde drie fotoboeken, waaronder Het Oldambt 1964-1997 (Thoth, 1998) en Amsterdam Terloops (Thoth, 1999).

Henk Linnewiel (Arnhem, 1930) kreeg op zijn achtste verjaardag een fototoestel cadeau van een oom. Later, als veearts, had hij behalve zijn doktersattributen ook vaak een camera bij zich. Na zijn pensionering in 1986 volgde hij lange tijd cursussen bij fotograaf Ton Broekhuis in de
Usva te Groningen. Hij publiceerde drie fotoboeken, waaronder Het Oldambt 1964-1997 (Thoth, 1998) en Amsterdam Terloops (Thoth, 1999).
Via Broekhuis leerde ik Henk Linnewiel en zijn foto’s kennen. Ik interviewde hem twee keer, eerst voor Trouw en later voor Randland, portret van de Friese en Groningse kuststrook (Contact, 2001). Dit laatste verhaal staat in deze Noorderbreedte. Het heeft aan actualiteit niet verloren; het hoogtepunt van zijn fotografieactiviteiten lag toen net achter hem. Vanwege zijn gezo…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden