Wyke Pronk (27), student aan Van Hall Larenstein in Leeuwarden, vertelt over haar liefde voor de natuur tijdens een wandeling door het Diakonieveen, een vier hectare groot natuurgebied tussen Olderbekoop en Makkinga, in de Zuidoosthoek van Friesland.

Wyke Pronk (27), student aan Van Hall Larenstein in Leeuwarden, vertelt over haar liefde voor de natuur tijdens een wandeling door het Diakonieveen, een vier hectare groot natuurgebied tussen Olderbekoop en Makkinga, in de Zuidoosthoek van Friesland.
‘Interesse voor dieren had ik van jongs af. Thuis was ik als enige niet bang voor spinnen; ik ving ze in een potje om ernaar te kunnen kijken. Als je klein bent, is zoiets vanzelfsprekend. Maar als je op de middelbare school zegt dat je natuurfreak bent, val je onmiddellijk buiten de groep. Je krijgt het idee dat het oerstom is. Ik ging dus iets geheel anders studeren, Algemene Letteren en Kunstgeschiedenis. Dat beviel me niet, en Creatieve Therapie evenmin. Vervolgens ging ik de kost verdienen in eetcafÈs. Pas nadat ik in Spanje een halfja…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.