Harry Cock schreef deze tekst voor de presentatie van de vernieuwde Noorderbreedte waarin zijn fotoserie Bergen van start ging.

Harry Cock schreef deze tekst voor de presentatie van de vernieuwde Noorderbreedte waarin zijn fotoserie Bergen van start ging.

Naar mijn eerste confrontatie met bergen, of laten we zeggen verhogingen in het landschap, moet ik gissen. De oudste foto’s van mijn bestaan laten mij zien op het strand. Duinen, moeten het dus geweest zijn. Maar mijn eerste bewuste ervaring was in de jaren zeventig de ontmoeting met de Alpen, die groter en hoger werden naarmate wij in mijn eerste eigen auto Zwitserland verder inreden om naar Italië te komen. Huiveringwekkend, vond ik. Dit waren dus die bergen die ik kende van tijdschriften en boeken. Fotoboeken van mijn vader. Steeds als ik daarin een bladzijde opsloeg, meestal een dubbele, met bergen gefotografeerd van af de andere bergen, duizelde het me. …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden