‘Een luchtbel: visieloos en onsamenhangend’. De werkgevers van VNO-NCW Noord waren zacht uitgedrukt niet blij met de ‘rommelige’ verdeling van de eerste 40,5 miljoen euro aan subsidies uit het Waddenfonds.

‘Een luchtbel: visieloos en onsamenhangend’. De werkgevers van VNO-NCW Noord waren zacht uitgedrukt niet blij met de ‘rommelige’ verdeling van de eerste 40,5 miljoen euro aan subsidies uit het Waddenfonds. Te veel aandacht voor de natuur. Te veel geld naar overheden.
In totaal kregen 19 van de 106 ingediende projecten geld toegewezen. Wie wil, kan dit najaar weer subsidie aanvragen. Voor deze tweede tender is 31,5 miljoen euro beschikbaar. Dat gaat zo nog achttien jaar door totdat de bodem van het fonds (circa 800 miljoen) is bereikt. Als noviteit vindt de Europese Unie het dit keer goed dat ook kleinere landbouw- en visserijprojecten subsidie krijgen.
Nu wij nog, redeneren de noordelijke werkgevers. Want zie wat het bedrijfsleven aan het Waddengebied kan bijdragen met duurzame en inno…

Trefwoorden