Bespreking van Afhankelijk van de legenda kan kortom alles een kaart zijn.’Onder deze intrigerende titel verscheen begin november een boek met bijdragen van schrijver Marcel Möring, beeldend kunstenaar Christoph Fink, klankkunstenaar/componist Harry de Wit en publicist Steven van Schuppen.

Een (plan)kaart vertelt je iets over een (plan met een) gebied. Maar is elke vertelling over een gebied ook een kaart te noemen? De makers van ‘Afhankelijk van de legenda kan kortom alles een kaart zijn.’ Proeve van een culturele cartografie voor de regio Groningen-Assen, denken van wel. Onder deze intrigerende titel verscheen begin november een boek met bijdragen van schrijver Marcel Möring, beeldend kunstenaar Christoph Fink, klankkunstenaar/componist Harry de Wit en publicist Steven van Schuppen.
De bijzondere atlas maakt onderdeel uit van een kunstproject dat zich afspeelt tegen de achtergrond van de gezamenlijke planontwikkeling voor de regio Groningen-Assen. Over deze regio valt meer te zeggen dan wat tot uitdrukking komt in ‘harde’, puur instrumentele kaarten die laten zien waar…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden