Binnenkort beslist de gemeenteraad van Tynaarlo of er een landgoed mag komen in de Yderholt tussen Yde en Vries.

Binnenkort beslist de gemeenteraad van Tynaarlo of er een landgoed mag komen in de Yderholt tussen Yde en Vries. De provincie Drenthe heeft in haar landgoederenbeleid vastgesteld dat een nieuw landgoed uit tenminste vijf hectare bos moet bestaan en voor het grootste deel toegankelijk moet zijn voor publiek. Dat hadden we nog niet in Drenthe, een bos om in te wandelen. We willen natuurlijk allemaal wel midden in de ecologische hoofdstructuur wonen en het is opmerkelijk dat iemand ondanks de economische crisis nog geld in zo’n prestigieus project wil steken. Er komt tenslotte een prachtig landgoed waar iedereen al jaren met smart op wacht, het past niet alleen in het landschap, het is ook een schande dat we het tot nu alleen van Bosch en Vaart moesten hebben. In het verleden wisten ze nog…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden