Ik wil u een geheim vertellen, het geheim van Noorderbreedte.

Ik wil u een geheim vertellen, het geheim van Noorderbreedte.
‘Breed tijdschrift over Noord-Nederland’, ja, zo kun je dat voor het gemak best zeggen. Maar eigenlijk ligt het ingewikkelder. Noorderbreedte gaat niet zozeer over, nee, het maakt wat van het Noorden. Telkens weer ervaren we het conglomeraat van Friesland, Groningen en Drenthe als een rijk gevulde voorraadschuur. Naar hartelust speuren we daar rond, en verzamelen wat we wonderbaarlijk, mooi en belangwekkend vinden. Daar gaan we in het veld en achter onze computers verder mee aan de slag. Op die manier vormt zich een tweemaandelijkse impressie van het Noorden. Onze eigen tijdelijke schepping. Noorderbreedte als microkosmos. Waarvan we hopen dat de vonk overspringt op u, gewaardeerde lezer.
In dit eerste nummer van 2009 komt u …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden