Op 12 december 2008 startte de reis naar het Friesland van 2018. Het werd een 24 uur durend evenement over echte Friese onderwerpen: water, landschap, cultuur en natuur.

‘Soms zijn er momenten in je leven dat je mensen ontmoet en een gesprek aangaat en dat je gefascineerd raakt door elkaars ambities en elkaars zorgen. Je besluit iets te doen, dingen die voortkomen uit gevoelens.’ Zo luidde de uitnodiging voor Station Fryslân 2018. De initiatiefnemers van deze manifestatie zijn hoogleraar ecologie Theunis Piersma, componist en slagwerker Sytze Pruiksma, monumentaal ontwerper Hanshan Roebers, vormgever Bastiaan Blaauw, schrijfster Albertina Soepboer en transformator Klaas Sietse Spoelstra.
Op 12 december 2008 startte de reis naar het Friesland van 2018. En wel in Gorredijk, in Galerie Steven Sterk. Het werd een 24 uur durend evenement over echte Friese onderwerpen: water, landschap, cultuur en natuur. Het publiek was divers: van schoolkinderen tot bestuu…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden