Charles Bukowski’s alter ego, een drinkende, gokkende dichter, gaat in het pre-mobiele tijdperk een wandeling maken.

Charles Bukowski’s alter ego, een drinkende, gokkende dichter, gaat in het pre-mobiele tijdperk een wandeling maken. Niet dat hij zo’n wandelaar is, maar hij wordt gek van het gekwek van zijn vriendin en haar zus. Al snel verdwaalt hij en raakt volledig in paniek. Hij is alle gevoel van richting kwijt, zijn hoofd is verbrand en hij heeft dorst. Tevergeefs roept hij zijn vriendin. Ten slotte breekt hij een noodtelefoonkast open. Het blijkt de schakelaar voor de damwand te zijn. Hij ziet de krantenkoppen al voor zich: ‘Tweederangs dichter dood gevonden in de natuur’.
Waarschijnlijk zou Faunabeheer graag zien, dat iedereen deze angst voor de natuur heeft en binnen een boek leest of zich bezat, in plaats van elk voorjaar als een dolle achter de kievit aan te rennen.

Vanwege mijn Friese af…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden