Beeldlijn maakt documentaires over het culturele, sociale en politieke leven in Noord-Nederland en gaat zich ook toeleggen op landschappelijke onderwerpen. Deze zomer verschijnen drie nieuwe films.

Siepe is coördinator van Stichting Beeldlijn, die op haar website een lange lijst namen heeft staan van noordelijke personen over wie een filmportret is gemaakt. Kunstenaars als Rutger Kopland, Jan Steen, Gerrit Krol, Marten Klompien en natuurlijk leden van De Ploeg, maar ook kleurrijke politici als Fré Meis en Ypke Gietema. Ze werden uitgezonden op de regionale televisie, bij landelijke omroepen als de NPS en op themakanalen als Cultura en Holland Doc. Rolprenten die vaak lovend zijn besproken in de pers. Zo vond NRC Handelsblad het portret van Kopland ‘een feest om op tv te zien’.
Toch was het vorig jaar bijna gebeurd met het in 1988 opgerichte Beeldlijn. Blut was de stichting, die tot dan toe bestond uit een clubje hartstochtelijke lieden die gemiddeld een film per jaar afleverden. D…

Trefwoorden