Noord-Groningen, 2008. Een man observeert voornvissers. Hij kijkt, hij vist, hij vangt een snoek, en eenmaal thuisgekomen schrijft hij. Het zal het begin zijn van de bundel Outside. An Englishman in Usquert. Korte teksten over vissen, de natuur, ballingschap en het Hogeland.

Chris McCully heeft een succesvolle loopbaan achter de rug als fulltime academicus. Binnen zijn vakgebied, Engelse taal- en letterkunde, heeft hij boeken en artikelen gepubliceerd. Maar hij schrijft ook veel over vissen, onder andere in een blog. De laatste jaren voegde hij korte verhalen, gedichtenbundels en een autobiografisch boek toe aan zijn bibliografie.
Het interview vindt plaats bij McCully thuis, in het oude huis in de Jakobsstraat in Usquert waar hij sinds 2007 woont met zijn vrouw Monika en met hond Tess. Het huis is aan de achterkant verlengd. McCully vermoedt dat de architect de kop-hals-rompboerderij in het achterhoofd had bij het tekenen van de hal en de aanbouw daarachter. In de voorkamer is de houthaard aangestoken. Voorkomend en verwelkomend is McCully, typisch Engels…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden