In deze rubriek presenteert Noorderbreedte wetenschappers die zich bezighouden met noordelijke vraagstukken.

Neem P. uit het Drentse dorp G. Zij verdient haar geld met grafisch ontwerpen en brengt samen met haar vriend twee kinderen groot. Tussen de bedrijven door scharrelt ze bij kringloopwinkels leuke spullen bij elkaar: een opvallend vaasje, een lollige poppenkast, een designkinderstoel, een vrolijke bloemetjesjurk. Thuis, in een verbouwde boerderij, fotografeert ze deze ‘vintage’ artikelen, verzint er een wervend tekstje bij en zet ze vervolgens onder haar eigen merknaam op Marktplaats.nl. De grotere spullen staan haar niet in de weg. Ze wachten in een kanjer van een schuur geduldig op hun verkoop.
Landbouwkundig ingenieur Marianna Markantoni (29) werkt aan de Rijksuniversiteit Groningen aan een proefschrift over dit soort economische activiteiten van burgers in het landelijk gebied. Voor…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.