Het Noorden telt een aantal bijzondere galeries. Zoals Galerie Wildevuur, gevestigd in Landhuis Dennenrode, in 1922 gebouwd in de stijl van de Amsterdamse school op landgoed Hiemstrastate in Hooghalen. Eigenaar Philip Wildevuur vertelt.

[i]U hebt de galerie met de langste oprijlaan van Nederland.[/i]
‘Dat hoort bij de beleving. Bij ons ga je eerst rustig zitten. Er is een theeschenkerij, je kunt mijmeren in onze beeldentuin. Je welkom voelen, vinden we belangrijk. We heffen ook geen entree. We zien onszelf als een luxewinkel, toevallig een galerie.’
[i] Dat klinkt nuchter.[/i]
‘Mijn vriendin en ik zijn hier in 1992 begonnen, daarvoor werkten we in de horeca. We houden allebei van kunst, toch zijn we bovenal ondernemers. En kunst is boeiend en interessant, maar als product ook moeilijk, weinig tastbaar.’
[i]Vandaar de keuze voor figuratief?[/i]
‘Belangrijk is dat je kiest. Figuratieve kunst lag dicht bij onszelf en het Drents Museum toont die veel, daar kun je mooi op meevaren. Net als op Academie Minerva. Daarvan hebbe…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden