Je kunt daar smakelijk om lachen en het afdoen als bakerpraatjes of onwetendheid, maar er zijn hier aan de Brink al enkele mensen overleden. Wie zegt dat deze zwarte vogels daar niet aan hebben bijgedragen? Op een ochtend hoorde ik de kippen hysterisch kakelen. Dat is aanstellerij want ze zitten veilig afgeschermd in hun ren en honden en haviken kunnen hen niets doen. Maar dit keer hadden ze gelijk: tegen het gaas van hun onderkomen zat een jonge roek. Met zijn blauwe kraaloogjes keek hij mij uitdagend aan, alsof hij wilde zeggen: ik had die ziekelijke witte kip op het oog, maar als je graag wilt, mag jij best de volgende worden. Ik had natuurlijk snel een schep moeten pakken en hem dood moeten slaan. Niet om te proberen aan mijn lot te ontkomen, maar omdat roeken hun jongen niet meer v…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts € 45 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden