De vlugschriften zijn gegeven de ernst van de zaak echter opvallend bescheiden van toon. Wat niet wil zeggen dat de natuur- en landschapsorganisaties niet geducht van zich laten horen. Op 2 januari, de landelijke actiedag, stelden zij hun terreinen open. Ruim 40 duizend landgenoten protesteerden mee. Vorige week manifesteerden de organisaties zich in een aantal provincies opnieuw via natuurestafettes onder het motto ‘Warmlopen voor de natuur’. Hoe dreigend is de situatie in Noord-Nederland? En wat kunnen organisaties zelf doen om de klappen op te vangen? Directeur Herman Sieben van Staatsbosbeheer Regio Noord en directeur Eric van der Bilt van Het Drentse Landschap reageren even strijdbaar als zakelijk en toekomstgericht. Ze begrijpen dat de overheid óók op natuur en landschap moet bezu…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts € 45 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden