Merijn Vrij maakt voor Noorderbreedte spontane werken tijdens wandelingen in Friesland, Groningen of Drenthe. Dit keer: Lijnen van sneeuw.

Grensgebied NL/DL. Waar zijn de grenspalen? Vrij wandelen, geen route of pad. Mooi gebied. Mist, nat. Zacht en toch koud. Veel water. IJs met zandkleur, bruine kiekendief, grensgeluiden, Duitse honden en vrachtverkeer. Bevroren grond, glad, plat gras, veel dood hout, ree-sporen. Veen. Verzopen bomen steken als ‘land-marks’ omhoog uit water. Lijnenspel met mist. Het ijs houdt nog! Natte knieën, koude handen. IJssneeuw. Witte lijnen op donker hout. Wachten op mooi licht. Grijze dag. Zwart-wit in kleur. Koude voeten, regen, twee mutsen. Wat een enorme stilte, het is donker. Aalscholvers zeggen gedag. Droge kleren, warme auto. Naar huis.

7 januari 2011 Bargerveen Zwartemeer
ZO Drenthe
52 o 40’N 7 o 2’E

Trefwoorden