In het gebied Roden-Leek zijn de plannen om duizenden woningen te bouwen nog niet van de baan. In de TT-Hall in Assen was kort geleden een beurs waarop bijna alle Drentse gemeenten zich presenteerden met de nieuwste uitbreidingsplannen. Gemeentelijke vertegenwoordigers deden alle mogelijke moeite potentiële huizenbouwers te bewegen toch maar vooral in hún gemeente te bouwen. Potloden, blocnotes, ballonnen en andere prullaria bedrukt met het gemeentelijke logo om de aandacht te trekken. Niks samenwerking. Niks afstemming tussen verschillende gemeenten. Elke gemeente werft nog altijd inwoners en bedrijvigheid voor binnen de eigen gemeentegrenzen.
Groei zit zozeer ingebakken in het dagelijks handelen van bestuurders dat het bij velen niet opkomt dit streven eens tegen het licht te houden….

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts 43,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden