Inwoners van het Friese Balk gaan van een stuk braakliggend gebied in hun (nieuwbouw) wijk ‘een aangenaam bebost geheel maken’. Dat meldt een persbericht van de Stichting Burgerbosje, aangevoerd door Guusanke Vogt uit Workum, die zich ‘Nederlandse Natuurvrouw 2010’ mag noemen. De burgers van Balk kozen samen met Staatsbosbeheer geschikte (‘autochtone’) soorten uit en zijn voornemens zelf het onderhoud op zich te nemen van dit eind maart gelanceerde eerste ‘boargerboskje’ van Nederland. Bewoners van Oudemirdum, Bakhuizen en Sneek volgen binnenkort hun voorbeeld. Naar de stichting hoopt, gaan nog veel meer mensen dat doen, opdat ons land groener, mooier, frisser en socialer wordt…
Ook in het nogal op de tocht gelegen Berlikum wilden burgers groen om zich heen. Over hun burgerbos avant l…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts 43,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden