Wie Lupko Ellens thrillers uitheeft, zit met een heel ander gevoel in het boemeltje naar Roodeschool. De schrijver maakt het gebied tegen de Waddenkust net zo unheimlich als pak ’m beet Afghanistan.

Ruimte en rust – zo kennen we het Groningse platteland pal tegen de Waddenkust. Voor Lupko Ellen, auteur van drie spannende actieromans, vormt dit gebied het ideale decor om een sfeer van angst en dreiging op te roepen. Niet de drukke Randstad, waar veel Nederlandse misdaadromans spelen, maar het stille Noord-Groningse dorp Usquert is het toneel van zijn nieuwste thriller. Zijn recent verschenen Herenboer is het slot van een trilogie waarin de lotgevallen van Afghanistan-veteraan Ludde Menkema centraal staan. Na de laatste pagina’s zit je met een heel ander gevoel in het boemeltje naar Roodeschool.
In de voorgaande delen Moddergraf en Wraaktocht leiden een moord in de Groningse binnenstad en een verijdelde terreuraanslag in Rotterdam uiteindelijk naar een Afghaanse connectie waar Ludde …

Trefwoorden