Een eigen magazine over kunst, geschiedenis en landschap voor een weg? De beruchte N34 had de afgelopen twee jaar deze eer.

Sinds 2008 maakt de provincie Drenthe samen met andere partijen de weg tussen De Punt en Emmen veiliger. Met onder meer fiets- en voetgangerstunnels, ongelijkvloerse kruisingen, OV-knooppunten en een verkeersplein bij Gieten. De wegaanpassingen moeten ook de bereikbaarheid verbeteren van omliggende plaatsen zoals Tynaarlo, Borger, Odoorn, Emmen en Dalen. Verder gaven de provincie, CBK Drenthe en SKOR drie kunstenaars de opdracht een sculpturaal of architectonisch werk te maken voor een van de drie pleisterplaatsen aan de N34. De werken moeten een relatie hebben met het omringende landschap. Om de kunstenaars maar ook omwonenden, weggebruikers en andere belangstellenden van nieuws, historische achtergronden en andere wetenswaardigheden te voorzien, verscheen driemaal het magazine N34 – L…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden