Sinds 2008 maakt de provincie Drenthe samen met andere partijen de weg tussen De Punt en Emmen veiliger. Met onder meer fiets- en voetgangerstunnels, ongelijkvloerse kruisingen, OV-knooppunten en een verkeersplein bij Gieten. De wegaanpassingen moeten ook de bereikbaarheid verbeteren van omliggende plaatsen zoals Tynaarlo, Borger, Odoorn, Emmen en Dalen. Verder gaven de provincie, CBK Drenthe en SKOR drie kunstenaars de opdracht een sculpturaal of architectonisch werk te maken voor een van de drie pleisterplaatsen aan de N34. De werken moeten een relatie hebben met het omringende landschap. Om de kunstenaars maar ook omwonenden, weggebruikers en andere belangstellenden van nieuws, historische achtergronden en andere wetenswaardigheden te voorzien, verscheen driemaal het magazine N34 – Landschap in Transit. Het eerste nummer draaide om ‘zand’, het tweede had ‘bos’ als thema. In het derde en laatste nummer dat vorige maand uitkwam, staat het N34-gebied als vakantiebestemming centraal. De drie publicaties bevatten mooie bijdragen van onder anderen Frank Westerman, Marga Kool, Jan Veenstra, Siemen Dijkstra, Dirk Sijmons en Theo Spek.

Trefwoorden