Soms lijkt de toekomst op gisteren. Het ligt er maar aan hoe je kijkt. Of beter gezegd: waar je staat. Het begint zoals het eindigt: met een onderzoek en een rapport. Wat het begin betreft: ‘De koning te rijk op Ganzedijk!?’, januari 2008. Geschreven door een architectenbureau op verzoek van de Autoriteiten van Hogerhand. Hoe het verder moest met het dorp dat ook wel een gehucht heet, daar ging het over. Voor het gemak samengevat: leegstand, verslonzing, veel gedoe. Een verhaal van jaren, en verder: krimp. Wat gaan we doen? Weet je wat: we gooien het plat. Wat het eind betreft: ‘Lessen uit Ganzedijk’, juni 2011. Geschreven door een bureau dat doet in ‘innovatieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken op het gebied van wonen’. Samengevat: tsjonge jonge, dat was me wat. Eens maar nooit weer.

Soms lijkt de toekomst op gisteren. Het ligt er maar aan hoe je kijkt. Of beter gezegd: waar je staat.
Het begint zoals het eindigt: met een onderzoek en een rapport. Wat het begin betreft: ‘De koning te rijk op Ganzedijk!?’, januari 2008. Geschreven door een architectenbureau op verzoek van de Autoriteiten van Hogerhand. Hoe het verder moest met het dorp dat ook wel een gehucht heet, daar ging het over. Voor het gemak samengevat: leegstand, verslonzing, veel gedoe. Een verhaal van jaren, en verder: krimp. Wat gaan we doen? Weet je wat: we gooien het plat.
Wat het eind betreft: ‘Lessen uit Ganzedijk’, juni 2011. Geschreven door een bureau dat doet in ‘innovatieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken op het gebied van wonen’. Samengevat: tsjonge jonge, dat was me wat. Eens ma…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden